Ja-knikkers
zijn snel uitgepraat

Websites

Je hebt websites en websites. En je hebt webcommunicatie. Dat zijn websites met een toegevoegde waarde. Doordacht. Geïntegreerd. Uitgaande van het doel en niet van de middelen. Als onderdeel van uw marketingmix. Als een peiler van uw communicatiestrategie. Passend binnen uw huisstijl en uitstraling. HI-Computers is gespecialiseerd in webcommunicatie. Wij zijn geen ja-knikkers, maar kritische meedenkers. Wij gaan door totdat wij weten wat u met uw site wilt vertellen en bereiken. Van daaruit ontwikkelen wij de structuur, de vormgeving en de teksten. En vervolgens bouwen wij uw site.


Plan van aanpak

HI-Computers heeft jarenlange ervaring in het adviseren en voorbereiden van de bouw van een website. Daarbij beginnen we niet 'zo maar' met bouwen of het schrijven van teksten. Wanneer u een huis gaat bouwen, maakt u immers ook vooraf een doordachte bouwtekening. Samen met de opdrachtgever ontwikkelen we eerst een gezamenlijke visie en vervolgens een plan van aanpak.

We nemen eerst alle essentiële aspecten van de website door. Welke doelgroepen wilt u bereiken en wat wilt u ze vertellen of laten doen? En hoe wilt u deze doelgroepen benaderen qua sfeer en toonzetting? Dit wordt uitgewerkt in een 'navigatiestructuur'. Daaruit blijkt welke buttons er komen, waar welke informatie komt en hoe er door de site genavigeerd kan worden. Uiteraard wordt er ook gekeken naar de toekomst, zodat er waar nodig in een later stadium ook uitgebouwd kan worden.


Webteksten

Via een beeldscherm worden teksten anders gelezen dan op papier. Vaak 'scrolt' de lezer door de webpagina tot hij iets vindt dat aansluit bij wat hij zoekt. Goede webteksten zijn aangepast aan dat haastige leesgedrag. Webteksten hebben dan ook een andere opbouw dan bijvoorbeeld een folder of brochure.


Schrijven of redigeren

Over het algemeen zijn webteksten kort en hebben ze een overzichtelijke structuur. Ze zijn opgebouwd uit meerdere korte alinea's met duidelijke tussenkopjes. Zodat de lezer in één oogopslag kan zien welke alinea's voor hem van belang zijn. Daarna gaat hij pas lezen. Een goed geschreven webtekst helpt de lezer derhalve navigeren om snel te vinden waar hij naar op zoek is. HI-Computers kan voor u heldere en effectieve teksten schrijven of de door u aangedragen teksten redigeren.


Fotografie

Bezoekers van uw website zijn voornamelijk visueel georiënteerd. Dat houdt in dat ze eerst kijken naar het plaatje en daarna naar het praatje. Anders gezegd, wanneer ze een positieve indruk hebben van het beeldmateriaal, gaan ze pas uw teksten lezen.

Het effect van uw website wordt grotendeels bepaald door de uitstraling ervan. Dus door de vormgeving en de fotografie. Het beeldmateriaal is dan ook niet iets wat 'later nog toegevoegd moet worden'. Wij adviseren u graag bij het maken van een fotoplan, waarin alle benodigde fotografie van uw website wordt benoemd. Naar aanleiding daarvan wordt het reeds aanwezige fotomateriaal geïnventariseerd en beoordeeld. Om aansluitend te bepalen welke foto's er eventueel nog gemaakt moeten worden. Wij werken samen met enkele fotografen die heel efficiënt, en met oog voor uw doelgroep, alle benodigde foto's voor uw website kunnen realiseren.


Bekijk ons portfolio

HI-Computers hardware en IT-diensten

HI-Computers Almelo ondersteunt bedrijven met hardware en IT-diensten. Op een persoonlijke, toegankelijke wijze wordt uw behoefte achterhaald en een passend antwoord geboden om sneller en effectiever te werken. Daarbij staat de manier van samenwerken centraal. Want goede communicatie is de zuurstof voor een organisatie.

Snel contact opnemen